Skip to main content

Jokin läikähtää sielussani yli ja loiskahtaa kiukun tunteena, kun luen aamun lehdestä Venäjän sodasta, Ukrainaa ja koko sivistynyttä maailmaa koskevia uutisia.

Suomalainen omatuntoni alkaa tuntea myötähäpeää venäläisten puolesta.  Miksi tavalliset, venäläiset ihmiset eivät tee mitään eläimellisen sodan lopettamiseksi ja hallintonsa uudistamiseksi?

Suomessa median agendalla on edelleen maailman huoli Ukrainan 44 miljoonaisen kansan selviämisestä sodasta 144 miljoonaista Venäjän kansaa vastaan.

Tuntuu kuin USA ja Eurooppa, jotka yhdessä muodostavat 1075 miljoonaisen väestön olisivat konfliktissa molempien sodan osapuolten, sekä Venäjän että Ukrainan kanssa. Vladimir Putin ja Vladimirov uhittelevat muulle maailmalle ja Volodomir Zelenskyi vaatii muulta maailmalta.

 

Putinin ja Zelenskyin kaksintaistelua

Euroopan maat ja USA, jotka eivät sodi, vaan koettavat tukea sodan uhrivaltioksi määrittelemäänsä Ukrainaa.

Euroopassa ja Amerikassa on yli 930 miljoonaa ihmistä enemmän kuin koko Venäjällä. Siis takapajuisimman Venäjän viimeisessäkin kolkassa asuvan kansan lukumäärää ajatellen. Euroopassa ja USA:ssa on lähes 2000 miljoonaa ihmistä enemmän kuin koko Ukrainassa.

Jokuhan tässä yhtälössä ei natsaa. Se on se, että on kuin valtioiden sijaan yksilöt taistelisivat kahdenkeskisesti – siis tappaja Putin ja sankari Zelenskyi.

Oikeudentajuni oli jo koetuksella, kun satunnainen autoilija törmäsi Suomessa, kotikaupungissani autooni. Sen seurauksena autoni meni romuttamolle. Minä sain asian tiimoilta ylimääräisiä menoja ja huolia. Demokratiassa ja oikeusvaltiossa autoni romuttaja kuitenkin korvasi autolleni tapahtuneet vahingot. Uuden auton romutus kahden kuukauden jälkeen ensimmäisestä menikin sitten valitettavasti omaan piikkiin. Vai rohkenenko miettiä, oliko Venäjän sodalla siihen vaikutuksensa.

Miten pitkään Venäjä saa mielivaltaisesti romuttaa Ukrainan infrastruktuuria ja tappaa ihmisiä? Tuhota ihmisiä ja ihmisten koteja, autoja, teollisuushalleja, konserttisaleja, museoita, teattereita, hallintorakennuksia, päiväkoteja, kouluja, siltoja ja teitä. Muun maailman seuratessa ukrainalaisten kärsimystä ja yrittäessä ymmärtää päättäjien päätöksiä olla ottamatta maailman katastrofin aiheuttajaa, Venäjää tiukasti tikun nokkaan.

Mitä tekevät Euroopan ja USAN auttajatahot ja samojen viisaiden valtioiden päättäjät, kun eivät ymmärrä, että joskus kovaan on vastattava kovalla. Pantava Venäjän rikollisen hallinnon vääryyksille päätepysäkki, jossa väkivallan jatkuminen on lopetettava muuten kuin diplomatian keinoin.

 

Väkivaltainen Venäjä vieläkin YK:n turvallisuusneuvostossa

Ukrainaan hyökänneelle Venäjän hallinnolle on tehtävä selväksi käsitykset valtioiden itsemääräämisoikeudesta, itsenäisyydestä, demokratian oikeutuksesta ja yksilön vapaudesta ajatella ja toimia itsenäisinä, ei diktatuurihallinnon aivopeseminä väkivaltakoneiston alaisina.

Janne Yläjoki kirjoittaa päivän uutisissaan, että Venäjän presidentti Putinin rikoksia ei voida edes tutkia Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa, koska Venäjä ei ole ratifioinut 1998 perustetun rikostuomioistuimen perustamissopimusta. Höh!

Onko mahdollista, että yhteisessä pöydässä vaikuttavan lusmuvaltion on annettu jättäytyä tällaisesta ratifioinnista pois?

Suurta välinpitämättömyyttä ja vääryyttä osoittaa myös se, että Venäjä on edelleen jäsenenä YK:n Turvallisuusneuvostossa. Venäjä, joka piittaamatta muun maailman ja YK:n paheksunnasta sortaa ja tuhoaa naapurimaataan. Aiheuttaen haittaa koko muulle maailmalle sekä vahinkoa myös omassa takapajulassaan. Venäjä raukka, joka ei pysty tarjoamaan turvallisuutta edes omalle kansalleen.

Vladimir Putin armeijoineen hävittää kateudesta, miljoonien ukrainalaisten rakentamaa hyvinvointia, koteja ja itsenäistä isänmaata.

Ukrainalaisten kärsimyksestä ja sodan vaikutuksista on vastuussa saatanan sanasaattajaksi presidenttivuosinaan muovattu Vladimir Putin.

Uskoisin, että pimennetystä realistisesta mediasta huolimatta Venäjän tavalliset, fiksut kansalaiset tietävät mitä Kremlin sisällä juonitaan. Ukrainan itsenäisyyttä ja sivistyneen maailman demokratiaa, edistystä ja globaalia hyvinvointia vastaan.

Suosittelen tavallisille, hyville venäläisille barrikadeille nousemista. Jos sieltä avunpyyntöjä kuuluu, voisi NATO saapua Kremlin muurien ja Eremitaasin liepeille vapauttamaan Venäjän väkivaltaisesta ja julmasta hallinnosta.

Vapaus Ukrainalle, uuden aikakauden alku venäläisille ja kunnia sivistyneelle, demokraattiselle maailmalle olisi toivottavaa.

Anu Piironen
Kuva: Pixabay