Skip to main content

Seuraava artikkeli on julkaistu Petonen-lehdessä huhtikuussa 1992. 

 

Minä asun Petosella, Petosella on hauska asua. Meidän entinen asunto on Jynkässä. Muutimme tänne Petoselle kesällä 1988. En ole käynyt muuta koulua kuin Pitkälahden ala-astetta. Minä olen myös asunut kaupungissa. Pyöröön on valmistumassa ostoskeskus. Täällä on myös hyvät nuorisotilat. Ennen nuorisotilat olivat meidän koulun pommisuojassa, mutta nyt nuorisotilat on Teboilin luona. Pyörössä ei ole nuorisotiloja.

Pyörössä on monta kauppaa, esim. kukkakauppa, lastenvaatekauppa, mestaripizza, karhunpesä pub, siwa, ravintola, r-kioski, lääkärikeskus ja eläintarvikeliike. Minulla ei ole hyvin pitkä matka. Matkani on vähän alle kilometrin. En haluaisi muuttaa Petoselta koskaan pois, koska täällä on niin mukava ja turvallinen asua.

Jaana Vainikainen 4b
Pitkälahden ala-aste


”Hyvä alue

Petonen on hyvä asuntoalue. Taloja on paljon ja niitä tulee kokoajan lisää, eikä kavereista ole puutetta. Petosella on paljon puistoja ja leikkipaikkoja. Petosella ei ole pulaa harrastuksista. Täällä on erilaisia kerhoja, kesällä on tenniskouluja, ym. urheilijoita varten. Petosella on monta hyvää uimarantaa. Petosella on paljon erilaisia kauppoja, kioskeja ja kampaajia, ynnä muita. Kouluja Petosella on kaksi, mutta silti tilat meinaavat loppua koska lapsia tulee kokoajan lisää.

Yksi juttu Petosella on inhottavaa. Monet nuoret kirjoittelevat puistojen välineisiin ja tunneleitten seiniin. Muuten täällä on ihan RAUHALLISTA!

Marjo Lyhty 4b
Pitkälahden ala-aste”

 

Runo
On Petosella nalle oma,
onhan se aivan soma.
Hän tassua mulle näyttää,
ja kaikki huolesi täyttää.
Eikö olekin nalle soma,
Petosella ikioma.

Jaana Korhonen 6 lk
Pitkälahden ala-aste

 

Petonen 27.4.1992

Asun Petosella. Muutimme tänne noin vuosi sitten. Olin silloin kolmannella luokalla. Nyt olen neljännellä. Harrastan pianon soittoa. Onneksi ei pianotunneille ole pitkä matka. Pyörällä kun ajaa pianotunnille, kestää matka suurinpiirtein 5-10 minuuttia.

Asuimme ennen Vuorelassa. Minusta Petosella on mukava asua. Koulumatka on muutama satametriä. Koulussa on paljon kivempi kuin Vuorelassa. Pitkälahden ala-asteen koulussa on paljon toimintaa. Liikuntakerhoja, tanssikerhoja, käsityökerhoja ja paljon, paljon muuta. Joskus perjantaisin järjestetään diskoja. Petosella on paljon kauppoja ja hyvä palvelu. Petosella on myös rakennettu uusi nuorisotalo.
Kouluruoka on ”suhtkoht” hyvää. Talvella käyn laskettelemassa isän ja kavereitten kanssa. Minulla on myös paljon muita talviharrastuksia.

PETONEN ON HYVÄ PAIKKA ASUA!

Hanna Väisänen 4b
Pitkälahden ala-aste