Skip to main content

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistyksen ja lukuisten eri yritys- ja järjestökumppaneiden yhteistyössä toteuttama perinteinen Petosen joulutapahtuma keräsi jälleen runsaasti jouluntunnelmoijia Petosen vapaa-ajantiloihin Pinarille lauantaina 14.12.2019. Tänä vuonna paikalle löysi ennätykselliset yli tuhat kävijää!

Tapahtumassa oli huomioitu etenkin perheen pienimmät. Kuopion Kunnanlääkärit pitivät nallesairaala-vastaanottoaan, jonne rakkaimmat unikaverit pääsivät terveystarkastukseen. Sairaalalla oli jopa oma ”röntgenlaite” mukanaan, jotta nallen luunmurtuma voitiin paikallistaa ja hoitaa.

Paijattavia maskotteja liikkui kävijöiden seassa useampikin. Pehmeimmästä päästä oli Kuopion luonnontieteellisen museon liito-oravamaskotti Pähkä. Museon edustajat jakoivat liito-oravatietoutta visailun merkeissä ja olivat tuoneet paikalle papananäytteitä vertailtavaksi. Suklaapapanoilla sai suunkin makeaksi. Kalpan maskotti Ruusteri jakoi ahkerasti nimmareitaan ja Joulupukki oli saapunut paikalle Korvatunturilta ilahduttamaan ihmisiä. Pukki kertoi, että parran aitoutta oli välillä kokeiltu. Petosen Nalle sai myös paljon halauksia osakseen.

 

 

Kirjaston pisteellä vetonaulana oli lukukoira Sylvi.

– Minä tulen vaan tässä paketin mukana, ja ei minua yleensä edes huomata, kun Sylvi vie huomion itselleen, kertoi Liisa Rossi nauraen.

Pienet ja isommatkin vierailijat saivat askarrella itselleen hienon lukukoira Sylvi -pinssin.

 

Kirjailija itse eli Jukka Kytöjoki oli tapahtumassa esittelemässä Pitkälahti-Petosen asukasyhdistyksen historiikkia ”Meidän Petonen – 30 vuotta asukastoimintaa”.

 

Pinarin nuoret olivat toteuttaneet visuaalisesti todella upean “Leijuvat Muistot” -näyttelyn, jota kävijät saivat ihailla käytävällä kulkiessaan.

Perinteisesti myytiin taas arpoja asukastoiminnan tukemiseksi – lahjoituksia arpajaisiin oli saatu kymmeniltä yrityksiltä, järjestöiltä ja ihmisiltä alueelta. Kävijöiden vatsat täyttyivät maistuvalla joulupuurolla, sekahedelmäkeitolla, kahvilla ja pipareilla. Puurolle riitti kysyntää ja herkuttelijoiden määrä piti Pinarin kahvion iloisen henkilökunnan kiireisenä koko tapahtumapäivän.

Jouluiset askartelut toimelassa kiinnostivat etenkin pieniä vierailijoita. Isommat askartelijat ja käsityön harrastajat myivät upeita tuotoksiaan perinteisissä joulumyyjäisissä.

Liikuntasali täyttyi paitsi joululahjoja ja -herkkuja ostavista vieraista, myös ennen kaikkea perheen pienimmistä.
Lapsia viihdyttämään oli pystytetty pomppulinna sekä pieni sisäliikuntapiste.

Tapahtuman ehkäpä suosituin kohde oli Kennelliiton Kaverikoirien kohtaamispaikka. Veijarit ottivat työnsä ammattimaisella rauhallisuudella, vaikka useammat käsiparit halusivat rapsuttaa yhtä aikaa.

Kaverikoiratoiminta perustuu vapaehtoistyöhön. Koirat ohjaajineen vierailevat muun muassa oppilaitoksissa, palvelutaloissa ja hoitoyksiköissä.


Ohjelmassa oli tottakai myös jouluista musiikkia, josta vastasivat Kallaveden seurakunnan kanttori Richard Nicholls sekä viime vuoden joulutapahtumastakin tuttu trubaduuri Niko ”Noko” Penttinen. Esiintymisalueella järjestettiin myös muutakin ohjelmaa, muun muassa pallonheittokilpailu sekä hauska keppihevoskisa, jonka arvosteluraati koostui tutuista hahmoista.


Tapahtuma huipentui arpajaisten pääpalkintojen arvontaan, jonka suoritti itse Joulupukki.

Voit käydä katsomassa kaikki kuvat tapahtumasta galleriastamme.

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry kiittää kaikkia tapahtuman toteutukseen osallistuneita tahoja ja ennen kaikkea tapahtuman kävijöitä!

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2020!

 

Teksti: Pirjo Kiiski, Kalle Lillinen
Kuvat: Pasi Louhelainen, Pirjo Kiiski, Kalle Lillinen